Cum promovezi un brand dacă ai o oră pe săptămână și zero buget

Mi se spune adesea că toate strategiile de marketing online sunt gândite pentru oameni care au mult timp liber la dispoziție pentru a le implementa, pe lângă cunoștințele de specialitate. Totuși, ce poți face concret dacă ești doar tu, ai o afacere la început de drum, vrei să te promovezi pe internet dar ai doar 1 oră pe săptămână și zero buget? Care sunt cele mai eficiente acțiuni pe care le poți face?

1. Trimite săptămânal 1 email clienților actuali și potențiali și tuturor celor care s-au abonat la newsletter pe site. Poți folosi MailChimp sau MailerLite pentru a gestiona baza de date cu emailuri și a trimite emailurile, sunt gratuite pentru 2000, respectiv 1000 de abonați. Îți notezi ideile în timpul săptămânii, scrii textul când ai timp, iar pentru trimis poți programa ora și ziua. E cea mai eficientă metodă de a păstra legătura cu clienții, de a atrage noi clienți potențiali. În 20 de minute poți scrie 1 email, dacă ești bun și ai deja ideea principală.

2. Scrie 1 articol pe blog săptămânal legat de domeniul tău de activitate. Dacă nu ai blog pe site, neapărat să îți faci, pe același domeniu cu site-ul, de exemplu www.numesite.ro/blog. WordPress e platforma de care ai nevoie pentru blog (poate chiar și pentru site). La fel și aici, îți notezi ideile când îți vin și scrii când ai timp. Blogul în timp îți va aduce mai mulți vizitatori pe site, poate chiar vizitatori interesați de ceea ce vinzi sau de serviciile tale. În 30 de minute poți scrie 1 articol, după ce îți intri în mână. Mai nou i se zice content

3. Programează 5-6 mesaje care să apară în timpul săptămânii pe conturile din rețelele sociale. Da, probabil ai pagină de Facebook pentru afacerea ta, dar nu ai timp de ea. Totuși, citești știri din domeniul afacerii tale. Când găsești ceva interesant adaugă în Buffer (primele 3 conturi social media sunt gratuite) și specifică ziua și ora când vrei să apară. Poți să programezi și mesaje despre afacerea ta, evident, dar vezi să fie amuzante, educative sau informative, nu plictisitoare. În 10 minute poți programa 5-6 mesaje. Evident, puteți înlocui Facebook cu Pinterest sau Instagram sau LinkedIn, depinde unde sunt clienții tăi.

Ce am mai scris pe blog:

Share